Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

De Amsterdamse Academische Club

De Academische Club

De Amsterdamse Academische Club is de huiskamer van de UvA in hartje Amsterdam.

De club is een karakteristieke, warme ruimte met bar en restaurant voor uw dagelijkse lunch en diner. Een plek waar wetenschap en bedrijfsleven samenkomen, waar u exclusief uw borrel, vergadering of feest kunt geven, waar live muziek, debatten en exposities elkaar afwisselen, en waar u bij de haard of bibliotheek de krant leest.

Heropening in september uitgesteld

Tot onze spijt zal de opening van de club nog even op zich moeten laten wachten. Behalve de versoepelingen in het onderwijs zijn de maatregelen helaas onveranderd gebleven voor ons. We hopen vurig dat we de overheid mogen geloven en de 1.5m op 20 september wordt losgelaten. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we pas eind september weer onze deuren openen.

We kijken ernaar uit om weer voorzichtig te kunnen genieten van de live jazz onder het genot van een hapje en een drankje. We hopen u dan ook weer te kunnen prikkelen met interessante lezingen en gezellige jazz avonden. Vooral in het begin zullen we (nog) niet op de volle capaciteit draaien.

Word lid!

Iedereen is welkom, maar als lid profiteert u van vele voordelen, waaronder 15% korting  op horeca, voorrang bij de debatten en het recht om de club exclusief af te huren.

Programmering 

Donderdag debat/lezing

We willen een brug slaan tussen de academische wereld, maatschappij en bedrijfsleven. Dit doen we heel concreet door wekelijks een debat of lezing te organiseren waar een wetenschapper spreekt of in debat gaat met iemand uit het bedrijfsleven, overheid of andere organisaties. Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten in samenwerking met andere partijen zoals de Academische BoekenClub (met Alumnirelaties van de UvA), een combinatie van toneelstuk en lezing (met Internationaal Toneelgroep Amsterdam), avonden rondom psychoanalyse (met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging) en kunsthistorische programma's (met Machteld Löwensteyn). De donderdag sluiten we traditioneel af met een clubschotel, een dagverse schotel gemaakt door onze chefkok Johan, waar iedereen van mee kan genieten.

Vrijdag live jazz

Elke vrijdagmiddag organiseren we een informele borrel met wisselende live jazz bands en bitterballen. De toegang is vrij en wij bieden de bitterballen aan. Ieder kwartaal openen we tijdens deze live jazz borrel een nieuwe expositie van een kunstenaar die een relatie heeft met de Universiteit van Amsterdam of de stad Amsterdam.

Ruimte huren?

De club leent zich uitstekend als brainstorm- en presentatielocatie. U kunt de club exclusief afhuren voor een borrel, vergadering, seminar, promotie, workshop of diner. Bovenin de club bieden we de Jankarel Gevers-kamer: een prachtige kamer, afgescheiden van de rest van de club met een glazen wand. De kamer is de ideale privé-omgeving voor groepen tot 12 personen om te vergaderen, dineren of lunchen. Voor grotere partijen kunt u de gehele club afhuren.

Directie

De directeur van de club is Maaike Ambags - van der Meulen. Heeft u een suggestie of wilt u de directeur bereiken, mail dan naar aac@uva.nl.

Maaike Ambags ©Frank Ruiter
Maaike Ambags ©Frank Ruiter