Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
De Academische Club

De Amsterdamse Academische Club

De Amsterdamse Academische Club is de huiskamer van de UvA in hartje Amsterdam.

De club is een karakteristieke, warme ruimte met bar en restaurant voor uw dagelijkse lunch en diner. Een plek waar wetenschap en bedrijfsleven samenkomen, waar u exclusief uw borrel, vergadering of feest kunt geven, waar live muziek, debatten en exposities elkaar afwisselen, en waar u bij de haard of bibliotheek de krant leest.

Word lid!

Iedereen is welkom, maar als lid profiteert u van vele voordelen, waaronder 15% korting  op horeca.

Lid worden van de club

Programmering 

Donderdag debat/lezing

We willen een brug slaan tussen de academische wereld, maatschappij en bedrijfsleven. Dit doen we heel concreet door wekelijks een debat of lezing te organiseren waar een wetenschapper spreekt of in debat gaat met iemand uit het bedrijfsleven, overheid of andere organisaties. Ook organiseren we regelmatig bijeenkomsten in samenwerking met andere partijen zoals de Academische BoekenClub (met de Illustere School), een combinatie van toneelstuk en lezing (met Toneelgroep Amsterdam), avonden rondom psychoanalyse (met de Nederlandse Psychoanalytische Vereniging) en kunsthistorische programma's (met Machteld Löwensteyn). De donderdag sluiten we traditioneel af met een clubschotel, een dagverse schotel waar iedereen van mee kan genieten.

Vrijdag jazz of tango

Elke vrijdagmiddag organiseren we een informele borrel met wisselende live jazz bands, de laatste vrijdag van de maand met een tangoorkest, en lekkere hapjes. De toegang is vrij en wij bieden de hapjes aan. Ieder kwartaal openen we tijdens deze live jazz borrel een nieuwe expositie van een kunstenaar die een relatie heeft met de Universiteit van Amsterdam of de stad Amsterdam.

Agenda van de club

Ruimte huren?

De club leent zich uitstekend als brainstorm- en presentatielocatie. U kunt de club exclusief afhuren voor een borrel, vergadering, seminar, promotie, workshop of diner. Bovenin de club bieden we de Jankarel Gevers-kamer: een prachtige kamer, afgescheiden van de rest van de club met een glazen wand. De kamer is de ideale privé-omgeving voor groepen tot 12 personen om te vergaderen, dineren of lunchen. Voor grotere partijen kunt u de gehele club afhuren.

Verhuur van de club