Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Eind 2019 deden 20 jonge academici onderzoek naar de digitale samenleving, als Nationale DenkTank. Ze richtten zich op de vraag: hoe realiseren we een digitale samenleving die gezond, weerbaar, inclusief en eerlijk is? Ze formuleerden de grootste knelpunten en formuleerden vervolgens 10 oplossingen en een visie voor een optimaal digitaal Nederland.

Detail Summary
Datum 13 februari 2020
Tijd 17:30 - 18:45
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)
Ruimte Amsterdamse Academische Club

Een eerlijke en gezonde digitale samenleving

Op 13 februari zullen de leden van de Nationale Denktank u meenemen in analyses en oplossingen van de knelpunten “een eerlijke en gezonde digitale samenleving”. 
Er duiken steeds weer privacyschandalen op. Van datalekken bij zorgverzekeraars tot datahandel door sociale media platforms: van niemand lijken de gegevens nog veilig. Hebben we nog wel de regie over onze eigen data? En van wie zijn de data eigenlijk? En: hoe zorgen we ervoor dat digitale toepassingen, waar er inmiddels duizenden van op de markt zijn, ingezet worden om de Nederlandse samenleving daadwerkelijk gezonder te maken? 


Over de sprekers

Annemarie Berkhout is PhD kandidaat bij AMOLF, waar zij de interactie tussen licht en materie op de nanoschaal onderzoekt. Tijdens de DenkTank 2019 richtte zij zich vooral op gezondheid en eerlijkheid. 
Wouter de Waart is afgestudeerd econoom en ondernemer, hij geeft debat- en onderhandeltraining en heeft een eigen kledinglijn. Tijdens de DenkTank 2019 richtte hij zich vooral op het thema weerbaarheid en (mentale) gezondheid.


Over de Nationale DenkTank

Stichting de Nationale DenkTank is opgericht vanuit het ideaal om een brug te slaan tussen de overheid, de wetenschap, het bedrijfsleven en de filantropie - met als doel de Nederlandse samenleving met vernieuwende ideeën vooruit te helpen. Zij werkt vanuit de frisse blik van jonge denkers. Die zijn bij uitstek geschikt om taaie maatschappelijke vraagstukken van concrete oplossingen te voorzien, een ander geluid te laten horen en praktische doorbraken te versnellen.

Samen met SPUI25 maakte de Academische Club hiervan een tweeluik. op 30 januari vindt daar de eerste bijeenkomst plaats, hierbij kijken we naar hoe we tot een inclusieve en eerlijke digitale samenleving kunnen komen.

Blijft u eten?

Na het debat serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 16,50 euro. Een huisgemaakt dagverse maaltijd door onze chefkok Johan. Leden ontvangen 15% korting.

Programma donderdag 13 februari

17.00 inloop
17.30 start bijeenkomst
18.45 einde bijeenkomst
Aansluitend borrel en clubschotel (optioneel)

Aanmelden bijeenkomst

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Ruimte Amsterdamse Academische Club

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam