Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

We openen het Academische Jaar met de nieuwe reeks 'Sciencepark in de binnenstad'. Steeds zullen we een ontmoeting creëren tussen twee wetenschappers uit het Sciencepark, onder leiding van Martijn van Calmthout.

Detail Summary
Datum 28 november 2019
Tijd 17:30 - 18:45
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)
Ruimte Amsterdamse Academische Club

Binnenkort leest u hier meer informatie over de twee wetenschappers die elkaar zullen ontmoeten op 28 november.

Over de sprekers

Martijn van Calmthout is sinds 1 september hoofd communicatie van het Nationaal instituut voor subatomaire fysica Nikhef .Van Calmthout (Eindhoven, 1961) studeerde natuurkunde in Utrecht. Hij was meer dan een kwarteeuw als wetenschapsredacteur verbonden aan de Volkskrant, lange tijd als chef wetenschap van die krant. Hij schreef over de ontwikkelingen in met name de exacte wetenschappen, met veel oog voor de menselijke alledaagse kant van het wetenschapsbedrijf. Daarnaast publiceerde hij een reeks succesvolle populair-wetenschappelijke boeken, maakte voor de NTR radioprogramma’s over wetenschap en is gastheer van het maandelijkse KennisCafé in De Balie in Amsterdam.

Blijft u eten?

Na de bijeenkomst serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 16,50 euro. Een heerlijke verse huisgemaakte schotel door ons kok Johan voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting.

Programma donderdag 28 november

17:00 uur inloop
17.30 uur start bijeenkomst
18.45 einde bijeenkomst
Aansluitend diner (optioneel)
Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam.

Aanmelden bijeenkomst

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Ruimte Amsterdamse Academische Club

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam