Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Café, fijne muziek bij de borrel om het weekend goed te beginnen, met iedere week wisselende bands en lekkere hapjes. Iedereen is welkom! Vandaag speelt Simone Honijk met haar band.

Detail Summary
Datum 18 oktober 2019
Tijd 17:00 -19:00
Locatie
Amsterdamse Academische Club (AAC)
Het Simone Honijk Kwartet
Het Simone Honijk Kwartet

Het Simone Honijk Kwartet

Simone Honijk begon op jonge leeftijd met piano- en zanglessen, de stap naar voltijds musicus maakte ze echter pas na een andere loopbaan in de HRM. Een ontmoeting in de VS met pianist Kenny Barron tijdens een Jazz workshop gaf haar “ het zetje” om de keuze te maken professioneel jazzzangeres te worden - in 2005 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam. In de jaren daarna gaf ze concerten op Jazz podia, festivals, Radio, voor DJAZZ TV en op cultuurpodia. 

Ze heeft inmiddels diverse projecten onder haar naam uitgebracht. Samen met pianist Berend van den Berg heeft ze teksten en muziek van componist/tekstschrijver Steven Sondheim bewerkt voor jazz kwartet in het programma Simone Sings Sondheim. Ze heeft drie CD albums uitgebracht: 2017 From This Moment On met haar huidige kwartet en gast soliste Ellister van der Molen, 2008 Interplay met pianist Bert van den Brink en in 2007 Mosaic (met haar toenmalige kwartet en gast solist Niels Tausk). 

Simone zoekt haar artistieke expressie en inspiratie voor een deel nog altijd in de rijke jazz traditie. Daar liggen “ mijn wortels” zegt ze daar zelf over. Ze beheerst inmiddels een divers repertoire met een breed palet aan stijlen maar blijft altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Haar recente uitdagingen liggen in het componeren van eigen songs en haar stem naast het zingen van tekst ook vaker als instrument te gebruiken, ze improviseert graag. 

Het Simone Honijk Kwartet bestaat uit:

  • Simone Honijk: zang
  • Dirk Balthaus: piano
  • Thomas Winther Andersen: contrabas
  • Niek van Wiggen: drums

Blijft u eten?

Na afloop serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 16,50 euro. Vandaag kookt onze chefkok Johan een huisgemaakte verse maaltijd in het thema Amsterdam. Wilt u na afloop mee-eten, stuur dan even een mail naar aac@uva.nl

Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam