Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

Sociaalwetenschapper en columnist Linda Duits neemt ons mee in de geschiedenis van homorechten, van hoogtijdagen tot homonationalisme, en waarschuwt voor een maatschappelijke backlash tegen seksuele diversiteit.

Detail Summary
Datum 16 mei 2019
Tijd 17:30 -18:45
Locatie
Amsterdamse Academische Club (AAC)
Ruimte Amsterdamse Academische Club

Een kleine geschiedenis van het homolandschap

Jarenlang werd Nederland gezien als de voorloper op het gebied van homorechten. Het werd zelfs onderdeel van onze nationale identiteit: tolerantie was Neerlands trots. Inmiddels is er heel wat tijd voorbijgegaan. We spreken nu over LHBTQIA*-rechten en Nederland staat niet langer in de top 10 van ranglijstjes op dit gebied. Wat is er gebeurd? Sociaalwetenschapper Linda Duits neemt ons mee van hoogtijdagen tot homonationalisme, en waarschuwt voor een maatschappelijke backlash tegen seksuele diversiteit.

Over de spreker

Linda Duits is sociaalwetenschapper gespecialiseerd in populaire cultuur, in het bijzonder op het gebied van gender & seksualiteit. Ze is columnist voor Folia en Brainwash, en publiceert regelmatig in diverse media waaronder NRC Handelsblad en Het Parool. Ze promoveerde in 2008 aan de Universiteit van Amsterdam op multiculturele meisjescultuur. Duits is verbonden aan het  Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek van de Universiteit Utrecht.

Blijft u eten?

Na de lezing serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 16,50 euro. Een heerlijke verse huisgemaakte schotel door onze kok Johan voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden ontvangen 15% korting.

Programma donderdag 16 mei

17:00 uur inloop en borrel
17.30 uur start bijeenkomst
18.30 uur einde bijeenkomst
18.45 uur diner (optioneel)

Serie (homo)seksualiteit, diversiteit, gender, en homocultuur

Deze lezing is de derde avond in een reeks voordrachten over (homo)seksualiteit, diversiteit, gender, en homocultuur. Initiatiefnemers zijn Gert Hekma, voormalig docent homostudies aan de Universiteit van Amsterdam, en Lode Wigersma, voormalig oprichter van de werkgroep homo’s in de gezondheidszorg en van de weekendpolikliniek voor homoseksuele mannen.

Amsterdamse Academische Club (AAC)

Ruimte Amsterdamse Academische Club

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam