Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Vrijdag 29 maart openen we de nieuwe expositie van Régis Gonçalves: (VER)BLOEMEN. De opening wordt begeleid door de leading lady van de Braziliaanse muziek Josee Koning. Graag nodig ik u uit bij deze avond aanwezig te zijn tussen 17.00 en 19.00 uur.

Kerngegevens van evenement Amsterdams Jazz Café met Josee Koning en opening expositie Régis Gonçalves
Datum 29 maart 2019
Tijd 17:00 -19:00
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)

Opening expositie Régis Gonçalves

Régis Gonçalves (geboren in Brazilië) heeft een paar jaar in Afrika gewoond. Daar komt zonder twijfel zijn gewoonte vandaan om weggooimateriaal uit zijn directe omgeving te gebruiken. Dozen, stukken hout, stoffen, deksels, tijdschriften, het kan in principe alles zijn. Dat gebruikte materiaal vormt niet alleen in praktische zin de basis van zijn werk – bijvoorbeeld een stuk hout of karton als ‘linnen’ voor een schilderij – maar het werkt ook inspirerend voor de inhoud – een devoot religieus plaatje uit een graaibak op het Waterlooplein lokt een confrontatie met een deels onzichtbaar gemaakt pornobeeld uit.
In de werken in deze tentoonstelling  – schilderijen, assemblages en collages – staan bloemen centraal. Hij gebruikt ze nooit letterlijk als bloemen. Hij voelt niet de behoefte om aan te sluiten op een lange (erg Nederlandse) traditie van bloemstillevens. Als hij gebloemde stoffen gebruikt dan refereert hij aan de goedkope stoffen die de lagere klassen in Brazilië – zijn geboorteland – vaak kopen om voor een habbekrats een positieve uitstraling te genereren. Bloemen betekent kleuren en kleuren staat voor  vrolijkheid.

Braziliaanse muziek met Josee Koning
Wij zijn vereerd dat de “leading lady van de Braziliaanse muziek” Josee Koning onze gastzangeres is tijdens het wekelijkse Amsterdam Jazz Café. Josee Koning speelt samen met gitarist Daniel de Moraes.

Eet u mee?

Na de jazz, rond 19 uur, kunt u mee eten van onze dagverse huisgemaakte clubschotel. De kosten zijn 16,50 euro, leden ontvangen 15% korting. U kunt u voor de maaltijd aanmelden door een mail te sturen naar aac@uva.nl.

Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam