Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

* VOL * Momenteel zijn zowel de club als de kaarten voor schouwburg volgeboekt. Als u lid van de club bent kunt u mij een mail sturen om te kijken wat de mogelijkheden zijn: aac@uva.nl

Detail Summary
Datum 14 februari 2019
Tijd 17:00 - 22:30
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)

Volgens traditie bezoeken we een aantal keer per jaar een toneelstuk van Toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouwburg. Op 14 februari gaan we (met korting) naar "Husbands and wives" met een top-cast van Toneelgroep Amsterdam. Vooraf zal Julie Sharon tijdens een lezing in de club vertellen over wat er schuilt gaat achter een succesvolle relatie en een aantal handvatten meegeven om mee te nemen in uw eigen relatie. Tussen lezing en toneel kunt u genieten van een liefdes-menu van gastkok Regis Goncalves.

17.30 - 18.30 uur | Lezing door psychologe en relatietherapeute Julie Sharon

Relaties lijken onvoorspelbaar, maar uit onderzoek is gebleken dat niets minder waar is. De gerenommeerde Dr. John Gottman doet in de Verenigde Staten al 45 jaar wetenschappelijk onderzoek naar succesvolle en onsuccesvolle liefdesrelaties. Op basis van zijn bevindingen is het mogelijk om een stel drie minuten te observeren en dan met 90% zekerheid te voorspellen of ze zes jaar later nog bij elkaar zijn. De taal die ze gebruiken, op wat voor manier ze op elkaar reageren, en hun gezichtsuitdrukkingen geven ons duidelijke aanwijzingen over de gezondheid van hun relatie. Gebaseerd op deze en andere onderzoeken heeft het Gottman Instituut een methode ontwikkeld waarbij alle stellen kunnen leren wat wel en niet werkt in een relatie. Het versterken van de vriendschap, constructief conflict voeren en een gedeelde zingeving vormen zijn hierbij de belangrijkste elementen. Tijdens deze lezing zal Julie vertellen wat er schuilt achter een succesvolle relatie en een aantal handvatten meegeven om mee te nemen in uw eigen relatie.

Julie Sharon-Wagschal is een Amerikaans-Nederlandse psychologe en relatietherapeute. Ze voert een eigen praktijk in Amsterdam-Buitenveldert. Ze heeft zich gespecialiseerd in de Gottman Relatietherapie Methode en verzorgt daarin als enige in Europa ook workshops en trainingen voor stellen en professionals. Naast relatietherapie richt Julie zich op moeilijkheden rondom fertiliteit, zwangerschap, geboorte(trauma), en ouderschap. Vanwege haar interesse in interculturele relaties en haar eigen achtergrond, komt een overgroot deel van haar cliënten uit de internationale gemeenschap van Amsterdam en omstreken.

18.30 - 19.30 uur | Clubschotel door gastkok Regis Goncalves

U kunt voorafgaand aan het toneelstuk dineren in de Amsterdamse Academische Club. Gastkok Regis Goncalves zal een liefdes menu voor u samenstellen voor 15,45 euro per persoon in de vorm van een buffet. Leden ontvangen 15% korting.

20:00 - 22:00 uur | Husbands and Wives

Husbands and wives is geschreven door Woody Allen en wordt geregisseerd door Simon Stone. Toneelgroep Amsterdam speelt met een top-cast van onder meer Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat, Ramsey Nasr en Robert de Hoog.

One day you look up and it’s bad. Jack en Sally gaan scheiden. We don’t want to make a big thing about it, beweren ze. Het is een gedeelde beslissing, we’re both fine. Maar voor hun vrienden Gabe en Judy is het een ontzettende schok. Is ons huwelijk wel zo goed als we denken dat het is, vragen ze zich af. De beslissing van Jack en Sally zet een keten van gebeurtenissen in gang die het leven van het viertal grondig overhoop haalt.

Woody Allen schreef en regisseerde Husbands and wives in de periode net voordat zijn eigen relatie met Mia Farrow op de klippen liep. Scènes waarin het verhaal zich ontwikkelt worden afgewisseld met documentairescènes waarin de personages afzonderlijk worden geïnterviewd en terugblikken op wat er is gebeurd. Een gevecht tussen de drang naar vrijheid enerzijds en de behoefte aan geborgenheid anderzijds breekt los. Husbands and wives confronteert ons met vragen die we ons allemaal wel een keer stellen. Wanneer is een relatie voorbij? En hoe dan verder? Moet je vasthouden aan wat je hebt of daarentegen openstaan voor iets heel nieuws? Hoe goed ken je jezelf, je partner, je vrienden? Kun je in een relatie eenzamer zijn dan wanneer je alleen bent?

Aanmelden

Momenteel zijn zowel de club als de kaarten voor schouwburg volgeboekt.

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Ruimte Locatie

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam