Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Café, fijne muziek bij de borrel om het weekend goed te beginnen, met iedere week wisselende bands en lekkere hapjes. Iedereen is welkom!

Detail Summary
Datum 25 januari 2019
Tijd 17:00 - 19:00
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)

Tango!

Elke laatste vrijdag van de maand staat ons Amsterdanm Jazz Cafe in het teken van tango. Diverse tango bands spelen door het jaar heen, we zetten de club altijd wat ruimer op, want er kan uiteraard gedanst worden!

TangoZZs & More

Wim Warman is pianist, componist en arrangeur in diverse genres, zoals latin, jazz, fusion, pop en Argentijnse tango. Van 1995 tot 1999 was hij de pianist van het bekende Sexteto Canyengue, opgericht en geleid door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof. Hij speelde met veel bekende musici en leverde bijdragen een diverse CD’s. Hij is momenteel docent aan Codarts (University for the Arts) in Rotterdam (World Music Academy - Argentinian Tango Department). Hij doceert piano, improvisatie and transcriptie. Het orquesta típica OTRA van deze Tango Department heeft samen met zanger Omar Mollo een CD opgenomen, waarvoor Wim ook heeft gearrangeerd en waarop hij diverse stukken meespeelt op piano. Deze CD is recentelijk in Buenos Aires genomineerd voor een Latin Grammy voor ‘beste Tango-CD van 2018’.

Ruud Bergamin is saxofonist, componist, dirigent en docent. Studeerde aan het Rotterdams Conservatorium schoolmuziek, naast een betrekking als universitair docent rechtsgeleerdheid. Hij maakt onder meer deel uit van de ensembles: Cruise Control, Rotterdam Jazz Lab, TangoZZs&More. Maandelijks verzorgt hij concerten in “Wilskracht” (Rotterdam Alexander), met diverse formaties en elders, met Cruise Control en The Rotterdam Jazz Lab. Daarnaast optredens op diverse andere locaties. Zijn activiteiten betreffen onder meer: Weekend- en zomerworkshops voor jazzmusici; luistercursussen jazz en lezingen over jazzonderwerpen (onder meer aan de Volksuniversiteit Rotterdam); bandcoaching en bigband - directie; saxofoonles. Op muziekgebied publiceerde hij: Basistheorie Jazz Improvisatie (Bergajazz, v.a. 1985) Jazztermen van A tot Z (Bergajazz 2012)

Ruzana Tsymbalova is violiste en afkomstig uit Rusland. Zij voltooide haar klassieke studie in Rusland in 1994 cum laude en trad op met symfonische orkesten en zigeuner orkesten in Rusland, Finland en Noorwegen. Ze specialiseerde zich in Nederland in de tango muziek bij Codarts in Rotterdam. Daar behaalde zij in 2007 haar bachelor tango cum laude en vervolgens in 2009 haar master tango. Ruzana geeft nu les bij Codarts als viooldocente bij de tango afdeling. Sinds 2003 toerde Ruzana door Europa als lid van tango orkesten zoals Otra. Ook trad zij op tijdens het Buenos Aires Tango Festival. Ruzana speelt ook met o.a. LocosLindos tango quintet en haar trio Kaleidoskop, waar ze verschillende stijlen en landen door reist met muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=c4mdvyXu6Dc

 

Blijft u eten?

Na afloop serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro. Wilt verzekerd zijn van een bordje? Stuur dan even een mail naar aac@uva.nl

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam