Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Wij nodigen u van harte uit voor Het Filosofisch Diner in de Amsterdamse Academische Club. Een diner met lezingen en vraagstukken waar u vervolgens met uw tafelgenoten over in gesprek kan gaan. Tijdens deze avond zal gastpreker kunsthistorica en filosofe Valerie Granberg centraal staan. De avond wordt uitgeleid door een Spoken Word van Ike Krijnen.

Detail Summary
Datum 8 november 2018
Tijd 18:30 - 22:00
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)

Het Filofisch Diner | Waar filosofen op kauwen

Eten is een primaire behoefte, waarmee we heel dicht tegen andere dieren aan staan. Met wat je eet vorm je jezelf, maar als je eet, verlies je jezelf ook. Om te verhullen dat eten een dierlijke daad is, verzinnen we allerlei rituelen, geboden en taboes, waar we vaak niet teveel bij nadenken en die onze maaltijd vormgeven. We leven nu echter in een tijd dat we ons bewust worden van de verspilling van eten. Hebben we daarom nieuwe eetrituelen nodig die juist de nadruk leggen op weinig in plaats van op veel?

Tijdens Het Filosofisch Diner onderzoeken we hoe rituelen onze verhouding met eten vormgeven. Gedurende een driegangenmaaltijd krijgt u gelegenheid om, naar aanleiding van een korte lezing, met uw tafelgenoten in gesprek te gaan. Wie weet verzint u ter plekke nieuwe rituelen om de maaltijd vorm te geven, of schuift u spontaan elke vorm van ritueel van tafel!

Over de spreker Valerie Granberg

Valerie Granberg studeerde eerst aan de HKU en later kunstgeschiedenis en filosofie. Tijdens haar studie begon ze met fotografie en film. Sinds 2007 werkt ze als fotograaf, schrijver en filmmaker. In 2015 verscheen het filosofisch fotokookboek Diner Pensant, waarvoor ze 35 Nederlandse en Vlaamse filosofen fotografeerde, terwijl ze hun lievelingsgerecht verorberden. Voor de foto's liet ze zich inspireren door portretten uit de schilderkunst van onder andere Hans Holbein de Jongere, Henry Matisse, Pablo Picasso, Egon Schiele, Jan Mankes en Charley Toorop.

Over het Spoken Word van Ike Krijnen

Ike Krijnen is spoken-wordartiest, poëet, verhalenverteller en plaatjestolk. De beelden die hij dagelijks opvangt probeert hij zo kundig mogelijk te vertalen. Zijn performances zijn theatraal, zijn beeldspraak sprookjesachtig en elke keer als je met je ogen knippert zie je weer iemand anders.

Over de organisator

Casper Vuurmans organiseert Het Filosofisch Diner vanuit zijn bedrijf Vuurwerk. Casper over het diner: “Vragen stellen, woorden vinden, inzichten opdoen, bevindingen benutten. Tijdens Het Filosofisch Diner van Vuurwerk doe je een stap terug uit het alledaagse. Door te filosoferen over herkenbare en actuele thema’s stap je met een frisse blik het leven weer in.”

Programma Het Filosofisch Diner | donderdag 8 november

18:30 uur inloop
19:00 uur aan tafel
22:00 uur einde diner
Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam.

Kosten en aanmelden 8 november

Kosten voor de gehele avond inclusief drie gangen diner (exclusief drank) zijn 34,50 euro. Leden krijgen 15% korting en hebben een amil met kortingscode ontvangen.
U kunt zich aanmelden voor het diner via de onderstaande link.
Dit is anders dan u van ons gewend bent. Het is een website waarbij u meteen de betaling afrondt.
Aanmelden

Amsterdamse Academische Club (AAC)
Amsterdamse Academische Club (AAC)

Ruimte Amsterdamse Academische Club

Oudezijds Achterburgwal 235
1012 DL Amsterdam