uva.nl

Alhoewel ruim de helft van alle studenten vrouw is, ligt het percentage vrouwelijke hoogleraren in Nederland rond de 14 procent.

Detail Summary
Datum 19 juni 2014
Tijd 17:00
Locatie Amsterdamse Academische Club (AAC)

Nederland scoort slecht

Nederland bungelt met dit percentage onderaan de Europese ladder. Ligt dit aan structurele barrières waardoor vrouwen niet kunnen opklimmen? Of zijn vrouwen gewoonweg minder ambitieus? Wat kan de universiteit en wat kunnen vrouwen zelf doen om hier verandering in te brengen?

Op 19 juni gaan we hierover in debat.

Louise Gunning –Schepers  zal reageren op inleidingen van Marise Born en Marieke van den Brink, waarna er een debat met de zaal zal volgen.

Prof. dr. Marise Born: hoogleraar personeelspsychologie aan Erasmus Universiteit Rotterdam en bestuurslid van het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren.

Prof. dr. Louise Gunning-Schepers: voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Dr. Marieke van den Brink: universitair hoofddocent bedrijfskunde Radboud Universiteit Nijmegen, promoveerde op gendermechanismen in de benoemingsprocedures van hoogleraren.

Het debat wordt geleid door dr. Liza Mügge: universitair docent politicologie, Universiteit van Amsterdam en associate director van het Amsterdam Research Centre for Gender & Sexuality

Het debat wordt georganiseerd in samenwerking met  het Amsterdam Research Centre for Gender & Sexuality.

U bent van harte uitgenodigd om na afloop te blijven voor de “clubschotel” voor 15 euro. Een heerlijke huisgemaakte schotel voor een vriendelijke prijs en de mogelijkheid op tijd te vertrekken. Leden krijgen 15% korting.

• 17.00 uur inloop
  • 17.30 uur start  debat
  • 18.45 uur einde debat en borrel
  • 19.15 uur aanvang diner (optioneel)