Leven van de pen | met Persis Bekkering en Jan Peter Wissink

Een samenwerking met VOX-POP en Venture Lab Humanities

08mrt2018 17.00 - 18.45

De tweede bijeenkomst in onze nieuwe reeks! Als buren op het Binnengasthuis-terrein organiseren VOX-POP, het Venture Lab Humanities en de Amsterdamse Academische Club een gezamenlijke ‘Leven van de wind’ reeks van activiteiten. Vorige maand behandelden we 'Leven van de kunst'. De maand maart staat in het teken van 'Leven van de pen', waarbij Jan Peter Wissink, directeur van de Amsterdam University Press en journaliste en schrijfster Persis Bekkering hun leven van de pen met u delen.

Leven van de pen met directeur AUP Jan Peter Wissink

Jan-Peter Wissink is directeur van de Amsterdam University Press en leeft sinds 1988 van mensen die leven van de pen en vertelt over zijn ervaringen als uitgever met mensen die schrijven: de auteurs, de vertalers, de redacteuren, de beoordelaars, de wetenschappers, de journalisten, de herschrijvers. Hij vertelt over de kansen voor mensen die kunnen schrijven en de uitgeverij, over de ontwikkelingen van de markt in binnen- en buitenland en over de rolverdeling tussen uitgevers en auteurs. Uitgeverij Amsterdam University Press geeft per jaar ruim 100 Engelstalige wetenschappelijke boeken uit en 70 Nederlandstalige non-fictie boeken, naast een vijftiental tijdschriften en verschillende opleidingsboeken.

Leven van de pen met schrijfster/journaliste Persis Bekkering

Persis Bekkering leeft sinds 2010 van de pen, toen ze als 22-jarige een baan kreeg bij Dagblad de Pers. Anderhalf jaar later stopte de krant, en begon Bekkering als freelance journalist. Sindsdien heeft ze nooit zonder werk gezeten. Tijdens de avond vertelt ze over haar ervaringen, successen en problemen in het vak, en reflecteert ze op hoe het beter kan. In januari verscheen de debuutroman van Persis Bekkering, Een heldenleven (Prometheus). Ze is recensent literatuur en schrijft over klassieke muziek voor o.a. de Volkskrant en Theatermaker.

Na de bijeenkomst serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro. Leden ontvangen 15% korting.

Programma donderdag 8 maart

17.30 start programma