Husbands and wives: lezing, diner en toneel

Toneelgroep Amsterdam en lezing Julie Sharon

14feb2019 17.00 - 22.30

Evenement

Volgens traditie bezoeken we een aantal keer per jaar een toneelstuk van Toneelgroep Amsterdam in de Stadsschouwburg. Op 14 februari gaan we (met korting) naar "Husbands and wives" met een top-cast van Toneelgroep Amsterdam. Vooraf zal Julie Sharon een lezing geven over relaties, als inleiding op het toneelstuk: wat maakt het nou dat de ene relatie blijft staan, waar de andere omvalt? Tussen lezing en toneel kunt u dineren in de club.

17.30 - 18.30 uur | Lezing door Julie Sharon

Julie Sharon is counselor gespecialiseerd in individuele, relatie- en gezinscounseling. Binnenkort vindt u hier meer informatie over de lezing van Julie Sharon.

18.30 - 19.30 uur | Clubschotel

U kunt voorafgaand aan het toneelstuk dineren in de Amsterdamse Academische Club. We serveren onze inmiddels traditionele huisgemaakt verse clubschotel voor 15 euro per persoon in de vorm van van een buffet. Leden ontvangen 15% korting. Een lekkere en makkelijke manier voor een avondje uit!

20:00 - 22:00 uur | Husbands and Wives

Husbands and wives is geschreven door Woody Allen enw ordt geregisseerd door Simon Stone. Toneelgroep Amsterdam speelt met een top-cast van onder meer Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat, Ramsey Nasr en Robert de Hoog.

One day you look up and it’s bad. Jack en Sally gaan scheiden. We don’t want to make a big thing about it, beweren ze. Het is een gedeelde beslissing, we’re both fine. Maar voor hun vrienden Gabe en Judy is het een ontzettende schok. Is ons huwelijk wel zo goed als we denken dat het is, vragen ze zich af. De beslissing van Jack en Sally zet een keten van gebeurtenissen in gang die het leven van het viertal grondig overhoop haalt.

Woody Allen schreef en regisseerde Husbands and wives in de periode net voordat zijn eigen relatie met Mia Farrow op de klippen liep. Scènes waarin het verhaal zich ontwikkelt worden afgewisseld met documentairescènes waarin de personages afzonderlijk worden geïnterviewd en terugblikken op wat er is gebeurd. Een gevecht tussen de drang naar vrijheid enerzijds en de behoefte aan geborgenheid anderzijds breekt los. Husbands and wives confronteert ons met vragen die we ons allemaal wel een keer stellen. Wanneer is een relatie voorbij? En hoe dan verder? Moet je vasthouden aan wat je hebt of daarentegen openstaan voor iets heel nieuws? Hoe goed ken je jezelf, je partner, je vrienden? Kun je in een relatie eenzamer zijn dan wanneer je alleen bent?

Programma donderdag 14 februari

NB: de aanmelding voor lezing/diner en voor kaarten gaan via twee verschillende formulieren.

17.00 uur inloop |Amsterdamse Acadademische Club

17.30 - 18.30 uur lezing Julie Sharon | Amsterdamse Academische Club

18:30 - 19.30 uur diner | Amsterdamse Academische Club
20:00 uur Toneelstuk | Stadsschouwburg Amsterdam

Aanmelden lezing en diner

Kaartverkoop 'Husbands and wives' 

U kunt de kaarten via onderstaande link bestellen. We bieden de kaarten aan voor de gereduceerde prijs van 25 euro (ipv 35,50 euro) voor een eerste rang kaart.

Locatie

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

AAC

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club