Amsterdams Jazz Café | Handsome Harry & the Hummingbirds

Live jazz met wisselende bands

22jun2018 17.00 - 19.00

Evenement

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Café, fijne muziek bij de borrel om het weekend goed te beginnen, met iedere week wisselende bands en lekkere hapjes. Iedereen is welkom!

What's the word hummingbird?

Vier muzikanten met een diepgewortelde liefde voor muziek uit de Deep South hebben in Handsome Harry & the Hummingbirds de handen ineengeslagen om muziek te maken waarop je kunt dansen, lachen en heimelijk een traan wegpinken boven je glas. Deze band is eager to play en gaat geen uitdaging uit de weg, vandaar dat hun repertoire is geladen met traditionals, standards én originals. Naast de mooiste en meest swingende stukken uit het bluegrass en country repertoire, overgoten met een jazzy sausje, schiet de band met scherp met hun eigen songs. Handsome Harry & the Hummingbirds is the life of every party, are you ready to join us?

Handsome Harry is the guy I wanna marry……Meet the band!

Ten eerste is er de mysterieuze "Southern Belle" van de band: de jazzzangeres en singer-songwriter Myriam West. Met haar fluwelen stem, subtiele gitaarspel en doorleefde teksten brengt zij menig cowboyhart op hol.

Lodie Colette heeft een harde lach en een kleine ukelele, maar onderschat dit monster van de afterbeat niet! Haar songs brengen zowel de lach als de traan met zich mee, maar ook een aanstekelijke dosis enthousiasme.

Snarenvirtuoos Daniël Mathot is een man van weinig pretenties, hij stelt zichzelf maar één vraag: zitten er snaren op? Hij bespeel de banjo, gitaar, mandoline en zelfs de contrabas. Deze Paganini van de prairie kan het niet gek genoeg, en als hij echt op stoom is, mag hij ook graag de mondharmonica ter hand nemen.

Dit gemêleerde gezelschap wordt gemend door de betrouwbaarste bassist uit Amsterdam en omstreken: Daniel van Huffelen. Met zorgvuldige precisie bewaakt hij de beat, en dames, bewaak uw hart met een net zo zorgvuldige precisie, want naast een steady beat beschikt deze bassman over de stem van een engel. Die stem laat hij graag horen in in één van de prachtige ballades die hij voor de band geschreven heeft.

Blijft u eten?

Na afloop serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro. Wilt verzekerd zijn van een bordje? Stuur dan even een mail naar aac@uva.nl

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

AAC

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club