Amsterdams Jazz Café | Orquesto de Mayo

Live jazz met wisselende bands

23mrt2018 17.00 - 19.00

Evenement

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Café, fijne muziek bij de borrel om het weekend goed te beginnen, met iedere week wisselende bands en lekkere hapjes. Iedereen is welkom!

Tango met Orquesto de Mayo

Deze week speelt Orquesto de Mayo op onze vaste tango avond.

Orquesta de Mayo - een orkest waar de passie voor de tango van de eerste tot de laatste noot ervan afspat.  Het orkest bestaat uit 9 gedreven musici, die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Traditionele tango’s, milonga’s én werken van astor piazzolla – zowel instrumentaal als vocaal – staan op het programma.

Voorjaar 2011 wint Orquesta de Mayo tussen diverse professionele tango-ensembles de aanmoedigingsprijs van het internationale concurso del Ocho.

Uit het juryrapport: ‘Orquesta de Mayo zette als enige van de finalisten tijdens de finale een duidelijk beter resultaat neer dan in de voorronde. Er was zichtbaar en hoorbaar meer ontspanning die de muzikale zeggingskracht versterkte. De opkomst van de zangeres halverwege Cara Sucia was daarin een bijzonder moment. Er was een goed, lachend contact met het publiek. Het was duidelijk dat de musici van elkaars spel genoten en dat straalde ook af op het publiek.’

Blijft u eten?

Na afloop serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro. Wilt verzekerd zijn van een bordje? Stuur dan even een mail naar aac@uva.nl

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

AAC

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club