Amsterdams Jazz Café | Claudio Jr. de Rosa

Live jazz met wisselende bands

17nov2017 17.00 - 19.00

Evenement

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Café, fijne muziek bij de borrel om het weekend goed te beginnen, met iedere week wisselende bands en lekkere hapjes. Iedereen is welkom!

De Italiaanse Claudio Jr. de Rosa (1992) is een opkomende muzikant in de Europese jazzscene. Als saxofonist, arrangeur en componist wist hij al verschillende internationale jazzprijzen in de wacht te slepen. Na het leiden van verschillende jazzformaties en diverse tours door Europa heeft Claudio zich nu in Den Haag gevestigd. Daar richtte hij in 2016 zijn hard/post-bop jazz Quartet op met verschillende jonge getalenteerde jazzmuzikanten.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen composities, aangevuld met enkele jazz standards. In januari van 2017 nam het Claudio Jr. de Rosa Quartet hun eerste album, Groovin’Up, op.  Dit frisse en energieke album kwam in april uit onder het Italiaanse label Incipit Records.

Cd-resensies:

Review Cyriel Pluimakers

Review Tom Beetz - Pag 7

Blijft u eten?

Na afloop serveren wij, inmiddels traditioneel, een ‘clubschotel’ voor 15 euro. Wilt verzekerd zijn van een bordje? Stuur dan even een mail naar aac@uva.nl

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

AAC

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club