Red Light Jazz Festival | een tribute to Johnny Meijer met André Vrolijk | AAC

Live jazz tijdens het buurtfestval Red Light Jazz

04jun2017 15.00 - 17.00

Evenement

Tijdens het Red Light Jazz Festival organiseren we op zondag een matinee: een unieke tribute to Johnny Meijer met André Vrolijk!

Johnny Meijer

In 1992 overleed Neerlands grootste accordeonist ooit op 80 jarige leeftijd in zijn geliefde Amsterdam. Hij wordt unaniem beschouwd als virtuoos op zijn instrument en speelde zowel volksmuziek, popmuziek als jazz. In 1953 én 1954 werd Johnny Meijer wereldkampioen en daarme ‘Koning van de Accordeon’. Sinds 1996 staat er een beeld van hem op de Elandsgracht, ook wel het Johnny Jordaanplein genoemd.

André Vrolijk

In 1962 geboren is acoordeonist André Vrolijk ‘de nieuwe generatie’. Maar vergis U niet, André is 4e achtereenvolgende generatie beroeps accordeonisten. Geboren met 100% Amsterdams bloed is hij dé ideale vertolker van het repertoire waarmee ook Johnny Meijer roem heeft verworven. Net als Johnny speelt ook André diverse stijlen waarbij hij altijd zijn eigen ‘geluid’ behoudt. Op 4 juni 2017 speelt hij in de prachtige 'Amsterdamse Academische Club' om een 'Ode aan Johnny Meijer' te brengen. De meester is dit jaar precies 25 jaar geleden overleden.

Dit alles gebeurt onder de vlag van het ‘Red Light Jazz Festval’.

Jean Louis van Dam, Edwin Corzilius en Jeroen de Rijk

André doet dit optreden met toetsenist Jean Louis van Dam, bassist Edwin Corzilius, percussionist Jeroen de Rijk en de beroemde drummer John Engels.

Jean Louis is kleinzoon van André's grote leermeester Coen van Orsouw en eveneens ras Amsterdammer, zoals ook Edwin.

Geboren trommelende Hagenezen John en Jeroen leven al zo ongeveer hun hele leven in Amsterdam.

Live muziek met beelden

Het optreden gaat vergezeld van orgineel beeldmateriaal van Johnny waaronder het combo van André de muziek nogmaals live zal vertolken.

We zien onder andere een jonge John Engels in zwart/wit beeld spelen met de meester zelf in de 50-er jaren!

Reeds in 2014 was De Rode Hoed vanwege dit unieke concept uitverkocht, nu zijn we verheugd om Johnny Meijer wederom te eren op een historische plek in ‘Mokum’!

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

AAC

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club