Amsterdams Jazz Café | Orquesta de Mayo | AAC

Live tango muziek

21apr2017 17.00 - 19.00

Evenement

Elke vrijdagmiddag organiseert de Amsterdamse Academische Club het Amsterdams Jazz Café. Vandaag speelt de Tango band Orquesta de Mayo.

Over Orquesta de Mayo

Orquesta de Mayo - een orkest waar de passie voor de tango van de eerste tot de laatste noot ervan afspat.  Het orkest bestaat uit 9 gedreven musici, die uitstekend op elkaar ingespeeld zijn. Traditionele tango’s, milonga’s én werken van astor piazzolla – zowel instrumentaal als vocaal – staan op het programma.

Voorjaar 2011 wint Orquesta de Mayo tussen diverse professionele tango-ensembles de aanmoedigingsprijs van het internationale concurso del Ocho.

Uit het juryrapport: ‘Orquesta de Mayo zette als enige van de finalisten tijdens de finale een duidelijk beter resultaat neer dan in de voorronde. Er was zichtbaar en hoorbaar meer ontspanning die de muzikale zeggingskracht versterkte. De opkomst van de zangeres halverwege Cara Sucia was daarin een bijzonder moment. Er was een goed, lachend contact met het publiek. Het was duidelijk dat de musici van elkaars spel genoten en dat straalde ook af op het publiek.’

  • Amsterdamse Academische Club (AAC)

    Oudezijds Achterburgwal 235 | 1012 DL Amsterdam
    +31 (0)20 525 1570

    Ga naar detailpagina

AAC

Gepubliceerd door  Amsterdamse Academische Club